U heeft een zorgtechnologie (een eHealth applicatie of medisch apparaat) en u wilt weten hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid (usability) ervan en deze verbeteren. Of u wilt weten hoe uw technologie scoort op gebruikerservaring (user experience). Denk bijvoorbeeld aan het plezier dat mensen beleven aan het spelen van uw gezondheidsgame of het vertrouwen dat mensen hebben in uw digitale zorgportaal.

RRD kan uw prototype of reeds geïmplementeerde technologie testen of benchmarken.

Het testen van de gebruiksvriendelijkheid van uw technologie houdt in dat wij met een groep eindgebruikers (gezonde mensen, ouderen, patiënten of zorgprofessionals) onderzoeken waar het werken met uw technologie effectiever en efficiënter kan. Dit levert u een rapport op waarin we alle gevonden problemen beschrijven, de ernst ervan aangeven en (indien gewenst) een herontwerpadvies geven. Daarnaast benchmarken we de gebruiksvriendelijkheid van uw technologie met behulp van een gevalideerd instrument. Hiermee kunt u zien hoe uw technologie scoort ten opzichte van uw concurrentie en wordt duidelijk welke invloed een revisie van uw innovatie heeft op de gebruiksvriendelijkheid. Naast de gebruiksvriendelijkheid kan RRD de gebruikerservaring van uw innovatie benchmarken.

 

Het usability en user experience team van RRD bestaat uit experts met een schat aan ervaring en die publiceren in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften over dit onderwerp. Daarnaast hebben wij zeer goede contacten met zorginstellingen en patiëntenverenigingen, waardoor wij voor u kunnen faciliteren dat uw technologie ook wordt geëvalueerd met de daadwerkelijke eindgebruikers. Binnen onze faciliteiten hebben wij de beschikking over een usability lab en diverse labs om fysiologische parameters te bepalen. Van grote waarde voor onze usability en user experience testen is de samenwerking met de Technology & Care Academy. Zij hebben een geavanceerd usability lab voor het testen van technologie met ouderen en hun verzorgers. In samenwerking met hen kunnen wij u een unieke test van uw technologie voor ouderen aanbieden.

 

Bent u geïnteresseerd in onze diensten en faciliteiten? Neem dan contact op met een van onze usability en user experience experts. Zij helpen u graag verder.