U heeft een zorgtechnologie (een eHealth applicatie of medisch hulpmiddel) en u wilt graag weten hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid ervan en deze verbeteren. Of u bent benieuwd hoe uw technologie scoort op een positieve user experience? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plezier dat mensen beleven aan het spelen met uw health game of het vertrouwen dat mensen hebben in uw digitale zorgportaal. Dan kunt u terecht bij RRD voor het testen of benchmarken van uw prototype of al geïmplementeerde technologie. Klik hier voor de brochure

Gebruiksvriendelijkheid
Het testen van de gebruiksvriendelijkheid van uw technologie houdt in dat we met een groep eindgebruikers (gezonde mensen, ouderen, patiënten of zorgprofessionals) onderzoeken waar het werken met uw technologie effectiever en efficiënter kan. Dit levert u een rapportage op waarin we alle gevonden problemen beschrijven, de ernst ervan specificeren en (indien gewenst) een herontwerp advies geven. Daarnaast benchmarken we de gebruiksvriendelijkheid van uw technologie middels een gevalideerd instrument. Hiermee kunt u inzien hoe uw technologie ten opzichte van uw concurrentie scoort en kunt u zien welke invloed een revisie van uw innovatie heeft op uw gebruiksvriendelijkheid.

User experience
De huidige markt verwacht veel van een nieuwe zorgtechnologie. Deze moet niet alleen zijn werk doen, maar ook de gebruiker motiveren, expertise uitstralen, aantrekkelijk zijn, of in overeenstemming zijn met de privacy voorkeuren van gebruikers. RRD heeft een grote database met gevalideerde instrumenten om uw technologie op deze en andere onderdelen van de user experience te benchmarken, bijvoorbeeld in combinatie met een usability test. U kiest zelf de onderdelen van de user experience waar u meer informatie over wilt. Wij leveren u een rapportage met daarin benchmark scores en, desgewenst, een herontwerp advies.

Ons team en onze faciliteiten
Het usability en user experience team van RRD bestaat uit experts met een ton aan ervaring en die in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften publiceren over het onderwerp. Bovendien hebben we zeer goede contacten met zorginstellingen en patiëntenverenigingen, waardoor we voor u kunnen faciliteren dat uw technologie ook met de daadwerkelijke eindgebruikers geëvalueerd wordt. Binnen onze faciliteiten hebben we de beschikking over een usability lab en diverse labs om fysiologische parameters vast te stellen. Van grote waarde voor onze usability en user experience testen is de samenwerking met de Technologie & Zorg Academie. Zij beschikken over een geavanceerd usability lab voor het testen van technologie met ouderen en hun zorgverleners. In samenwerking met hen kunnen we u een unieke test van uw technologie voor ouderen aanbieden.

Contact
Heeft u interesse gekregen in onze diensten en faciliteiten? Neemt u dan vooral contact op met een van onze usability en user experience experts. Zij staan u graag te woord.

Neem contact op

Image
Lex van Velsen
Afdelingshoofd eHealth

088 087 5754
Image
Anke Kottink-Hutten
Onderzoeker / bewegingswetenschapper

088 087 5733