RRD werkt intensief samen met academische zorg- en kenniscentra, (toegepaste) universiteiten, revalidatiecentra, zorginstellingen en bedrijven. De langste en hechtste samenwerking is die met founding partner Roessingh, Centrum voor Revalidatie en het Roessingh Consortium, slechts een parkeerterrein verderop. Het Roessingh Consortium bestaat uit het Roessingh, Centrum voor Revalidatie, Roessingh Revalidatietechniek, rdgKompagne, Roessingh Medinello en Roessingh Arbeid. Deze combinatie van revalidatiebehandeling, wetenschappelijk onderzoek en commerciƫle activiteiten is uniek in Nederland. De andere belangrijke partner voor RRD is de Universiteit Twente, waarmee formele banden bestaan in zowel onderzoek als onderwijs.

RRD is partner van het ICMS-consortium. Het ICMS (Interdisciplinary Consortium of Movement Sciences) vormt een publiek-private samenwerking in Oost-Nederland op het gebied van houding en beweging. De partners zijn Maartenskliniek, Radboud UMC, Universiteit Twente met het TechMed Centrum, en RRD/Roessingh, Centrum voor Revalidatie. RRD en het Roessingh, Centrum voor Revalidatie opereren als een eenheid binnen ICMS en vormen een sterk klinisch en wetenschappelijk samenwerkingsverband.

In Twente is RRD partner in verschillende samenwerkingsverbanden, waaronder de Technologie en ZorgAcademie (TZA) en Vitaal Twente. Daarnaast is de regio Twente door de Europese Commissie erkend als e-health referentielocatie, waarbinnen de nieuwste wetenschappelijke inzichten direct hun weg vinden naar de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld het monitoren van kwetsbare ouderen in hun thuissituatie.