Geschreven door: Erik Prinsen

We zijn trots om partner te zijn in het onlangs gestarte ITEA-project TREAT. Het TREAT-project heeft als doel de zelfeffectiviteit van patiënten met chronische aandoeningen, waaronder diabetes, hartziekten en osteoartritis, te vergroten door gegevens te integreren van draagbare sensoren, dagboeken en medische dossiers. Daardoor streven we ernaar om de toegang tot gezondheidszorg te verplaatsen van de kliniek naar het dagelijks leven van de patiënt. Daarnaast streven we ernaar de gezondheidsmanagementvaardigheden van de patiënt te verbeteren. Het project zal nieuwe draagbare sensoren en software ontwikkelen om de zelfeffectiviteit van patiënten te verbeteren en tegelijkertijd de klinische effectiviteit te vergroten.

Binnen ITEA-projecten bestaan nationale use cases die samenwerken onder een gemeenschappelijk kader. De Nederlandse use case zal zich richten op de ontwikkeling van een sensor- en feedbacksysteem voor individuen met diabetes mellitus die ook lijden aan osteoartritis. Dit systeem zal zich richten op het stimuleren van gezond bewegingsgedrag bij de doelgroep. RRD is verantwoordelijk voor het betrekken van eindgebruikers, het definiëren van de patiëntenreis en het evalueren van het ontwikkelde systeem.

Na een fantastische startbijeenkomst in Canmore, Canada, en de nationale start in de prachtige stad Den Bosch, zijn we klaar om de gezondheidszorg voor mensen met diabetes mellitus en osteoartritis te verbeteren!

Geïnteresseerd om meer te lezen over dit project? Lees verder op de website: ITEA 4 · Project · 22022 TREAT

 

FOTO ERIC BRINKHORST
20240327 TREAT
Erik Prinsen

Erik Prinsen

E-mail: e.prinsen@rrd.nl

Tel.: 088 087 5761