Geschreven door: Marian Hurmuz

Na anderhalf jaar was het dan zo ver: de tien Europese partners in het RE-SAMPLE project kwamen gezamenlijk bijeen in Nederland in het DesignLab van Universiteit Twente. Deze bijeenkomst is georganiseerd met drie belangrijke redenen:

  1. Het delen van kennis met de verschillende projectpartners.
  2. Het brainstormen over onderwerpen waar het project zich de komende halfjaar op gaat focussen.
  3. Het werken aan de teamspirit binnen het project! Zodat we allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan.

Iedereen was erg blij dat dit face-to-face kon plaatsvinden. Op deze manier konden we veel interactieve groepssessies organiseren.

resample_groepsfoto
Het vierjarige RE-SAMPLE project (Horizon 2020, grant agreement No. 965315) richt zich op mensen met COPD en andere chronische aandoeningen. Het doel van RE-SAMPLE is om een technologie te ontwikkelen die patiënten en hun zorgverleners ondersteunt.  

Workshops tijdens de bijeenkomst

De bijeenkomst duurde twee dagen waarin enerverende workshops werden gehouden door verschillende partners. Deze workshops gingen onder andere over:
  • Het observationele cohort binnen RE-SAMPLE. Tijdens deze workshop hebben we op een leuke manier gekeken hoe we meer COPD-experts kunnen betrekken in het cohort en hoe we de last voor de COPD-experts in het cohort kunnen verminderen.
  • Coaching. In deze workshop gingen we in groepjes nadenken over relevante coaching topics voor de technologie die we ontwikkelen.
  • De Social Return on Investment (SROI) methode. Deze workshop werd georganiseerd door RRD. Wij gingen met 4 groepjes aan de slag met het vastleggen van de belangrijkste activiteiten en uitkomsten van verschillende stakeholders betrokken binnen RE-SAMPLE (klik hier voor meer informatie over de SROI-methode).
 

Sociale activiteiten

Naast deze workshops hadden we ook tijd voor sociale activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Dit begon met een graffiti workshop!! We kregen een stoomcursus graffiti spuiten en daarna mochten we allemaal ons eigen ontwerp gaan maken. Zie hieronder een aantal voorbeelden van deze ontworpen. Aansluitend was er een diner geregeld bij De Tropen in Enschede om onder genot van drankjes en gerechten de avond af te sluiten. Na 1,5 jaar online werken, was het echt leuk om de mensen in RE-SAMPLE persoonlijk te ontmoeten.
valves
loong
impact
groepsfoto_resample