Op 1 april heeft Roessingh Research and Development (RRD), samen met vele (oud) RRD’ers en andere collega’s uit het Roessingh concern, het pensioen ingeluid van Hermie Hermens. Hermie was (samen met Gerrit Zilvold) een van de oprichters van RRD en is sinds de oprichting een van de pijlers geweest waarop het huidige succes van RRD is gebouwd.

In al die jaren heeft Hermie bijgedragen aan toonaangevend onderzoek op diverse gebieden (van elektromyografie tot serious gaming, en van protheses tot klinische decision support systemen).

Het is dankzij Hermie dat RRD een bekende speler is binnen het Europese innovatielandschap; ook op het lokale niveau heeft hij RRD op de kaart gezet, bijvoorbeeld middels zijn aanstelling als professor bij de Biomedical Signals & Systems groep aan de Universiteit Twente, en als mede-oprichter van organisaties zoals Vitaal Twente en de Technologie en Zorg Academie. Het feit dat iedereen in Twente die met zorgtechnologie te maken heeft wel weet wie Hermie is, toont hoe groot de impact van zijn werk is geweest en hoe zeer hij verbonden is geweest met de regio.

Zijn afscheid stond in het teken van de zaken waar Hermie altijd veel belang aan heeft gehecht: interesse in je collega’s, goed eten, en star wars. De komende tijd blijft Hermie nog enkele dagen per week verbonden aan de Universiteit Twente.

_DSC6745-Edit-Edit
_DSC6867-Edit-Edit