RRD beschikt over verschillende laboratoria waar gespecialiseerd onderzoek kan worden uitgevoerd.

 

Bewegingsanalyselab

In ons bewegingsanalyse lab kunnen we de bewegingen van een persoon in drie dimensies met meerdere camera’s en force plates zeer gedetailleerd in kaart brengen. We kunnen daarbij ook de spieractiviteit van meerdere spieren en het energieverbruik meten. Daarnaast hebben we sensoren om ambulante metingen te doen. Onze kennis over klinische beeldvorming en de ervaring die we gedurende tientallen jaren hebben opgedaan met het analyseren van beweging van patiënten hebben we geïmplementeerd in onze analysesoftware. Zo helpt het bewegingsanalyse lab bij onderzoek, interpretatie van signalen, het stellen van diagnoses en het opstellen van behandeladviezen en bij het evalueren van nieuwe behandelmethoden. Tevens vormt de kennis die we hier opdoen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe therapeutische trainingsmethoden en -apparatuur.

 

Laboratorium voor virtuele realiteit en robotica

Wij zijn in staat om vroege versies van virtual reality en gaming toepassingen en robotica in een gecontroleerde omgeving te testen op functionaliteit, zodat ze ook buiten een dergelijke gecontroleerde omgeving optimaal kunnen worden gebruikt.

 

In aanvulling hierop maken wij gebruik van onderzoeksfaciliteiten op afstand. Zo hebben we in het Roessingh, Centrum voor Revalidatie, het NovaLab ingericht. In dit lab passen we nieuwe oplossingen zoals robotica, virtual reality en ondersteunende technologie toe in de behandeling van patiënten om deze te evalueren en valideren.

Daarnaast kunnen we beschikken over de faciliteiten van partners, onder andere via de Technologie & Zorg Academie, waar een compleet appartement is gebouwd met veel technologie en observatiemogelijkheden om nieuwe apparatuur en diensten te testen met aanstaande gebruikers en zorgverleners.

Tot slot bieden we de mogelijkheid om ambulante metingen te doen op locatie. Dat kan zowel in een zorginstelling zijn als bij patiënten thuis.