Voor twee Europese projecten, SWAG en REACTION, zijn we op zoek naar een voltijds junior onderzoeker/PhD-student, die binnen Roessingh Research and Development (RRD) wil bijdragen aan het testen van twee nieuwe innovatieve revalidatietechnologieën: een soft exoskelet (SWAG) en een knie-enkel exoskelet geïntegreerd in een balansondersteuner (REACTION). Binnen deze multidisciplinaire, internationale projecten verricht je onderzoekswerkzaamheden gericht op het ophalen van gebruikerseisen, het testen van prototypes met mensen met een beroerte of andere neurologische aandoeningen in een gangbeeldlab en in de kliniek. En daarnaast het uitvragen van hun verwachtingen van en ervaringen met die technologie.

RRD is een onderzoeksinstituut gevestigd in Enschede met als doel hoogwaardig onderzoek uitvoeren op het gebied van gepersonaliseerde gezondheidstechnologie, om zo bij te dragen aan innovaties in de revalidatie- en gezondheidszorg. RRD werkt nauw samen met Roessingh Centrum voor Revalidatie en de Universiteit Twente te Enschede. RRD heeft ongeveer 20 medewerkers in dienst met een multidisciplinaire achtergrond zoals biomedisch ingenieurs, bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, informatici en psychologen. RRD werkt intensief samen met bedrijven, universiteiten en andere onderzoeksinstituten, en zorginstellingen in binnen- en buitenland.

 
Wie zoeken wij? 

Voor dit project zoeken we een enthousiaste afgestudeerde bewegingswetenschapper / biomedisch wetenschapper / gezondheidswetenschapper (of soortgelijke opleiding), die wil bijdragen aan nieuwe manieren om mensen met bewegingsbeperkingen te helpen. Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (zowel mondeling als schriftelijk) zijn een vereiste, aangezien je met veel verschillende disciplines uit technische en klinische vakgebieden moet samenwerken. Daarbij ga je ook respectvol en integer om met patiënten. Je bent een doorzetter en je kunt zelfstandig, nauwgezet en gestructureerd werken. Specifiek zoeken we iemand met:

  • een goede basis op het gebied van onderzoeksmethodologie en statistiek,
  • kennis van de kwalitatieve kant van onderzoek op het gebied van gebruikerseisen
  • interesse in het snijvlak van revalidatie en technologie,
  • ervaring met het meten aan mensen.

 

Wat bieden wij?  

Deze vacature biedt een uitdagende functie voor de duur van maximaal 3 jaar voor 36 uur per week, mogelijk in de vorm van een promotietraject richting het behalen van een PhD. De startdatum is in overleg, de functie is op korte termijn beschikbaar. Op de aanstelling is de CAO Ziekenhuizen van toepassing. De functie is ingeschaald in FWG 55 met een startsalaris van € 3434,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. 

 
Wat houden de projecten in? 

Binnen het project SWAG wordt gewerkt aan soft robotics voor diverse toepassingen. Soft robotics is een van de snelst groeiende vakgebieden binnen de robotica met grote ontwikkelingen op het gebied van modellering, sensing, materialen en controlealgoritmen. Binnen het SWAG project wordt een fundamenteel nieuwe benadering toegepast voor het ontwerpen van zachte materialen die de harde materialen, welke traditioneel in exoskeletten worden gebruikt, volledig vervangen. Binnen SWAG worden vier verschillende gebruikersscenario’s uitgewerkt. RRD is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze vier gebruikersscenario’s en is inhoudelijk verantwoordelijk voor het revalidatie gebruikersscenario. Ook is RRD verantwoordelijk voor het ophalen van gebruikerseisen en het meenemen van een groep eindgebruikers bij de ontwikkelstappen die in het project genomen worden.

Binnen het REACTION onderzoek wordt onderzoek gedaan naar het integreren van een enkel en knie exoskelet met een balansondersteuner. Dit modulaire systeem kan daarmee aangepast worden aan de mogelijkheden van de patiënt en daarmee aan de fase van de revalidatie waarin de revalidant zich bevindt. Binnen dit onderzoek is RRD medeverantwoordelijk voor het ophalen van de gebruikerseisen en de evaluatie van de prototypes van de technologie die ontwikkeld worden.

 
Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Solliciteer uiterlijk 15 april 2024 via Zorgselect. Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Erik Prinsen via e.prinsen@rrd.nl.