20240705_Pharaon Final Conference

Geschreven door: Christiane Grünloh

 

In de laatste week van juni hebben Kira Oberschmidt en Christiane Grünloh de slotconferentie van Pharaon in Florence bijgewoond. Pharaon is een grootschalig project dat wordt gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de EU (nr. 857188). Het project ging van start in december 2019 en eindigt in november 2024 (door een verlenging van één jaar). Wij waren enthousiast om de slotconferentie van Pharaon te houden in combinatie met ForItAAL (Forum of Italian Ambiant Assisted Living) – het programma zat goed vol.

 

De slotconferentie bood de gelegenheid om:

  • meer te leren over de Pharaon pilot resultaten en geleerde lessen, de impact van het project, en ervaringen van andere grootschalige pilots;
  • in contact te komen met de verschillende belanghebbenden; en
  • een discussie op gang te brengen en de diensten van het project te exploiteren.

 

We presenteerden de resultaten van de 6 pilots in 5 landen (Spanje (Murcia en Andalusië), Italië, Nederland, Slovenië, Portugal) in de sessie Innovation in Action: Pharaon pilot results. Aangezien Christiane de algemene pilootcoördinator is in dit project, was zij de sessievoorzitter en begeleidde ze het publiek door de presentaties en de vragen en antwoorden aan het einde. Christiane werd ook uitgenodigd om deel te nemen aan het panel van experts over Innovation Europe: achievements from large scale pilots. Hier presenteerde ze de geleerde lessen en beleidsaanbevelingen van het uitvoeren van actieonderzoek in de Pharaon-pilots (zie PDF (alleen beschikbaar in het Engels)).

 

Verder hadden wij 4 geaccepteerde papers bij ForItAAL die door Kira en Christiane zijn gepresenteerd:

  • Stakeholder Skill Training in Participatory Health Research: Themes and Topics for Future Research, door Kira Oberschmidt, Christiane Grünloh, Kevin Doherty, Ria Wolkorte, Sheree, May Saßmannshausen, Lara Siering, Åsa Cajander, Michal Dolezel, Svante Lifvergren, Karin van den Driesche
  • “I thought: everybody wants to participate, right?” - Exploring patient motivation for taking part in long-term qualitative research, door Kira Oberschmidt, Christiane Grünloh, Marijke Broekhuis, Michael Bui, Monique Tabak
  • They are the champions - identifying and supporting champions in eHealth Action Research projects, door Kira Oberschmidt, Christiane Grünloh, Mateja Erce, Francisco José Melero Muñoz, Elisabete Raquel Simão Pitarma, Monique Tabak
  • Novice action researchers’ theoretical understanding and practical implementation of action research in eHealth, by Kira Oberschmidt, Christiane Grünloh, Lex van Velsen

 

De laatste paper werd zelfs genomineerd als “ForItAAL Best Student Paper Award”!

We hadden zeer interessante discussies tijdens de Pharaon slotconferentie en ForItAAL. Wil je meer informatie over dit project of over deze papers? Neem dan contact op met Christiane Grünloh!

Christiane Gr├╝nloh

Christiane Grünloh                                      

E-mail: c.grunloh@rrd.nl

Tel.: 088 087 5723