Samenvatting:

  • Roessingh Research and Development (RRD), Impact Lab voor Gepersonaliseerde Gezondheidstechnologie in Nederland, en Fruit Tree Labs (FTL), een Portugese startup gericht op open-source dialoogtechnologie, ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst.
  • De overeenkomst formaliseert de jarenlange vriendschappelijke relaties tussen de twee partijen.
  • De samenwerking maakt de weg vrij voor een diepere integratie van twee belangrijke softwareplatforms: SenSeeAct, het eHealth platform van RRD, en DialogueBranch, het dialoog-scripting platform van FTL.

 

Het vierde kwartaal van 2023 begint met het heugelijke nieuws van een officiële samenwerking tussen Roessingh Research and Development and Fruit Tree Labs.

Roessingh Research and Development (RRD) is een Impact Lab voor Gepersonaliseerde Gezondheidstechnologie, gevestigd in het oosten van Nederland, met hechte connecties met de Universiteit Twente en Roessingh Centrum voor Revalidatie. RRD levert wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve zorgtechnologie met een focus op de eindgebruiker. Voor RRD is co-creatie met eindgebruikers en stakeholders essentieel om ervoor te zorgen dat de innovatie voldoet aan de behoeften van de gebruikers en past in de zorgcontext.

Fruit Tree Labs (FTL) is een startup, opgericht begin 2023 in de metropool Lissabon, gericht op dialooggestuurde interactie. Het kernproduct van FTL is een gratis en open-source dialoogplatform dat volledige vrijheid en creatieve controle geeft aan gescripte conversaties tussen gebruikers en virtuele coaches in web- of mobiele applicatiecontexten.

Harm op den Akker, CEO en medeoprichter van FTL, is zijn carrière begonnen bij RRD, waar hij promoveerde aan de Universiteit Twente en tussen 2013 en 2021 als senior onderzoeker het HCI-gerichte (Human Computer Interaction) onderzoek bij RRD versterkte. Sindsdien zijn de relaties altijd warm gebleven en is de samenwerking voortgezet via de gezamenlijke ontwikkelen van open-source software. Met de officiële samenwerkingsovereenkomst die nu van kracht is, zijn deze vriendschappelijke relaties nu geformaliseerd in een langdurig partnerschap.

Voor beide partijen komt de samenwerkingsovereenkomst op een spannend en leuk moment, aangezien zowel RRD als FTL nieuwe avonturen aangaan in de open-source software gemeenschap. RRD is bezig met het openbaar vrijgeven van haar eHealth platform “SenSeeAct”, waardoor digitale gezondheidsontwikkelaars kunnen profiteren van en bouwen bovenop een zeer professioneel en stabiel softwareplatform. Tegelijkertijd heeft FTL onlangs het DialogueBranch platform openbaar gemaakt (volledig open-source en met een MIT-licentie) en is het bedrijf op zoek naar nieuwe partners en samenwerkings- en financieringsmogelijkheden.

Met de nieuwe overeenkomst verbinden beide partijen zich ertoe deze twee open softwareplatforms te integreren, het aanbod van beide kanten te versterken en nieuwe mogelijkheden te creëren voor potentiële gebruikers van beide platformen. Bent u op zoek naar een stabiel, zeer aanpasbaar digitaal gezondheidsplatform, met geïntegreerde virtuele coaching mogelijkheden? Dan is de combinatie van SenSeeAct en DialogueBranch wellicht iets voor u!