Wij hebben drie labruimtes in huis waarin we gespecialiseerd onderzoek kunnen doen.

Bewegingsanalyse lab
In ons bewegingsanalyse lab kunnen we de bewegingen van een persoon in drie dimensies met meerdere camera’s en force plates zeer gedetailleerd in kaart brengen. We kunnen daarbij ook de spieractiviteit van meerdere spieren en het energieverbruik meten. Daarnaast hebben we sensoren om ambulante metingen te doen. Onze kennis over klinische beeldvorming en de ervaring die we gedurende tientallen jaren hebben opgedaan met het analyseren van beweging van patiënten hebben we geïmplementeerd in onze analysesoftware. Zo helpt het bewegingsanalyse lab bij onderzoek, interpretatie van signalen, het stellen van diagnoses en het opstellen van behandeladviezen en bij het evalueren van nieuwe behandelmethoden. Tevens vormt de kennis die we hier opdoen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe therapeutische trainingsmethoden en -apparatuur.

Elektrofysiologisch lab
In het elektrofysiologisch lab kunnen we EMG-(elektromyografie), EEG- (elektro-encefalogram) en ECG-(elektrocardiogram)metingen doen in een statische omgeving. Tevens is het mogelijk multi-array EMGs te gebruiken om de activiteit van specifieke spieren nog nauwkeuriger in kaart te brengen. Daarnaast is het in dit lab mogelijk om ook diverse andere fysiologische parameters te meten.

Bewegingsanalyselab

Elektrofysiologisch lab

Virtual reality en robotics lab

Virtual reality en robotics lab
In eigen huis kunnen we vroege versies van virtual reality en gaming toepassingen en robotica in een gecontroleerde omgeving op functionaliteit testen, zodat deze ook buiten een dergelijke gecontroleerde omgeving goed toegepast kunnen worden.

In aanvulling hierop maken we gebruik van onderzoeksfaciliteiten op afstand. Zo hebben we in Roessingh, Centrum voor Revalidatie het NovaLab ingericht. In deze ruimte passen we nieuwe oplossingen zoals robotica, virtual reality en ondersteunende technologie toe in de behandeling van patiënten om deze te evalueren en te valideren.

Daarnaast kunnen we beschikken over de faciliteiten van partners, onder andere via de Technologie & Zorg Academie, waar een compleet appartement is gebouwd met veel technologie en observatiemogelijkheden om nieuwe apparatuur en diensten te testen met aanstaande gebruikers en zorgverleners.

Tot slot bieden we de mogelijkheid om ambulante metingen te doen op locatie. Dat kan zowel in een zorginstelling zijn als bij patiënten thuis.

Wilt u gebruik maken van de combinatie van onze expertise en faciliteiten?

Neem contact op

Image
Leendert Schaake
Manager laboratorium / biomedisch ingenieur

088 087 5736