ICAMPAM 2019

Van 25 tot en met 28 juni was Roessingh Research and Development aanwezig tijdens de internationale conferentie over fysieke activiteiten monitoring (ICAMPAM) georganiseerd door de International Society for the Measurement of Physical Behaviour in Maastricht. Tijdens de conferentie waren er verschillende presentaties over het meten van beweging en activiteit in het dagelijks leven, maar ook beweegrichtlijnen, slaapmonitoring en activiteitpatronen. De conferentie trekt onderzoekers van over de hele wereld met dezelfde wetenschappelijke interesses.

Onderzoeker Miriam Cabrita organiseerde een symposium in samenwerking met collega Harm op den Akker en twee andere sprekers. Dit symposium ging over het meten van fysieke activiteit in het dagelijks leven en het promoten van een actieve leefstijl ter preventie van chronische aandoeningen. Het Council of Coaches project werd als voorbeeld gebruikt hoe technologie kan bijdragen aan een actieve leefstijl. Daarnaast presenteerden junior onderzoekers Mattiènne van der Kamp en Roos Bulthuis een onderdeel van hun PhD onderzoek tijdens de postersessies.

Hiermee was Roessingh Research and Development goed vertegenwoordigd tijdens een van de grootste conferenties gericht op het monitoren van dagelijkse activiteit, beweging en ambulante technologie. In 2021 wordt de volgende editie van ICAMPAM georganiseerd in Keystone, Colorado.