Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een derde generatie gedragstherapie waarin inzichten uit de gedragstherapie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness-based therapieën worden geïntegreerd. Uitgangspunt van ACT is dat veel lijden wordt veroorzaakt door vruchteloze pogingen om pijnlijke ervaringen en emoties te vermijden. In ACT ligt de nadruk niet op het controleren van pijnlijke ervaringen en pijn, maar op doen wat ertoe doet in je leven ondanks pijn, beperkingen en pijnlijke gevoelens. Daarom is ACT een behandelvorm die goed past bij revalidatie.

De scholing is aanvankelijk ontwikkeld voor teams in de pijnrevalidatie. Maar uit lezingen en workshops is gebleken dat deze benadering voor de hele revalidatiesector van belang is.

In de periode 2010-2012 is ACT geïmplementeerd in de chronische pijnbehandelingen van negen revalidatiecentra. Daarbij werd de cursus gecombineerd met supervisie-sessies en incompany workshops. Er is nu een team van geschoolde en ervaren docenten en supervisoren die instellingen kunnen begeleiden bij de implementatie van ACT in interdisciplinaire behandelteams.

Zodra de nieuwe data bekend zijn, kunt u ze vinden op deze website. Voor algemene vragen neemt u contact op door middel van het contactformulier.