De Meander uit Ootmarsum wint techniekwedstrijd

.

Het winnende team van De Meander © Foto Red Engineers

OOTMARSUM – De Ootmarsumse basisschool De Meander heeft zaterdag de ‘RED Engineers Challenge 2017’ gewonnen.

Deze dag streden 8 Twentse teams van verschillende basisscholen tegen elkaar om wie het beste prototype van een product had ontwikkeld dat het leven van mensen die de gevolgen ondervinden van een hersenbloeding, makkelijker zal maken. De dag stond verder in het teken van leuke activiteiten, technische proefjes van Science on Tour, rolstoelhockey, een bezoekje aan het Novalab en natuurlijk de pitches.

De prototypes van de ‘RED Engineers’ die de kinderen hadden gemaakt werden beoordeeld door de jury. De 8 teams die bestonden uit twee tot vijf leerlingen afkomstig uit groep zeven en acht van de basisscholen hadden van maart tot begin juni gewerkt aan het ontwikkelen van verschillende ideeën en deze uitgewerkt tot prototypes.

De Meander won met hun prototype ‘de HIPA’ de RED Engineers Challenge 2017. De HIPA is een prototype van een hittebestendige pannenhouder die het makkelijker moet maken om met één hand te kunnen koken en roeren. De HIPA, een houder die je vastmaakt aan je fornuis, zorgt ervoor dat de pan niet verschuift tijdens het koken met 1 hand en dat je je minder snel brand. Volgens de jury hebben zij erg goed gekeken naar de behoefte van ex- revalidante Linda (jury) en dit vervolgens heel concreet omgezet naar een bruikbare oplossing.

Het winnende team krijgt een workshop in de Lego Studio van Saxion aangeboden. De RED Engineers Challenge werd georganiseerd door Saxion en Universiteit en Stichting Twente Branding, met Roessingh Research and Development als opdrachtgever.

Klik hier voor artikel in Tubantia