Jos Spoelstra

Met de studie richting Elektronica ben ik ooit voor het eerst in aanraking gekomen met ICT, toendertijd onderdeel van wiskunde en nog niet op computers zoals we die nu kennen.

Een gerichte studie was er ook nog niet, maar zoals zo veel van mijn studiegenoten uit die tijd was de computer als hobby een mooie aanvulling op de leergierigheid die we hadden.

Deze hobby is uiteindelijk door mijn werk als grafisch ontwerper weer in mijn werk terecht gekomen, waarbij ik al mijn kennis heb kunnen uitbreiden met gerichte opleidingen Novell, Microsoft, en Linux.

 

Bij RRD werk ik sinds 2000 als Hoofd ICT, later I&A.

Samen met mijn collega’s heb ik mogen bouwen aan de ICT structuur die voor menig student en medewerker als vast gegeven dient en waar veiligheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid bovenaan staan. Ik heb mogen meewerken aan het ontstaan van Telemedicine en heb samen met mijn collega’s van Utwente en het Roessingh,  verbindingen gelegd die de basis vormen voor verdere samenwerkingen.

 

ICT is een middel, en nooit een doel.

Samen met mijn collega’s van de afdeling beheer, werk ik dagelijks aan een betere werkomgeving voor iedereen die bij RRD zijn plek heeft gevonden of nog moet krijgen.