Hermie Hermens

Hermie studeerde Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente en werd aansluitend hoofd van de onderzoeksgroep bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie. In 1990 was hij mede oprichter en eerste directeur van RRD. Hij deed zijn promotieonderzoek op het gebied van oppervlakte EMG, werd hoogleraar Neuromuscular Control (2001) en later (2010) hoogleraar Telemedicine. Momenteel begeleidt hij 15 promovendi; 26 promovendi eindigden succesvol onder zijn (mede) toezicht.

Hermie is (mede) auteur van meer dan 300 wetenschappelijke publicaties en zijn werk werd meer dan 15.000 keer geciteerd (H-index 56). Hij coördineerde 3 Europese projecten, waaronder het Seniam project, coordineert nu 2 Europese projecten (Council of Coaches en Frail) en nam deel aan meer dan 25 andere Europese projecten.

Huidige functies zijn: directeur technologie van het Centre for Care Technology Research (erkend door ZonMw / IMDI), mede oprichter van Centre for Monitoring and Coaching, hoofdredacteur JBMR, voormalig voorzitter en fellow van ISEK.

Link naar Google Scholar