SensoRun BV

In augustus 2015 is het bedrijf SensoRun BV opgericht, als spinoff van RRD. Het bedrijf bouwt voort op resultaten van RRD’s MeasuRun onderzoeksprojecten, waarbinnen bewegingsanalyses zijn gemaakt van hardlopers om meer inzicht te krijgen in de relatie tussen looptechniek en het ontstaan en herstel van blessures.

SensoRun gebruikt bewegingssensoren op het lichaam om individuele loopbewegingen in kaart te brengen. Op deze manier reconstrueert het onder andere de kinematica zoals gewrichtshoeken van enkel, knie en heup. Bovendien kan het systeem versnellingen en de impact daarvan op het gewricht meten. Zo is te bepalen of en zo ja hoe de belasting toeneemt en hoe de looptechniek verandert. Het uiteindelijke doel is dat individuele lopers tijdens de training feedback ontvangen op veranderingen in hun persoonlijke looptechniek en aanwijzingen hoe deze tegen te gaan.

Op dit moment is het bedrijf het systeem aan het doorontwikkelen voor de fysiotherapie- en sportgeneeskundepraktijk, trainers en coaches en voor individuele lopers. Het zoekt daarvoor nog investeerders en partners.

Mensen die interesse hebben om te participeren, kunnen terecht bij Jasper Reenalda

Telerevalidatie.nl

RRD houdt zich al meer dan tien jaar bezig met onderzoek naar revalidatie op afstand. Binnen een behoorlijk aantal onderzoeksprojecten in Nederlands of Europees verband is er ervaring opgedaan met wat werkt er nu wel en wat werkt er nu niet op dit gebied. Deze ervaring is gecombineerd in het product Telerevalidatie.nl. Klik hier voor de website

Telerevalidatie.nl is een applicatie die patiënten helpt om ook op afstand op een goede en veilige manier oefeningen uit te voeren onder begeleiding van een behandelaar. Met Telerevalidatie.nl kan een behandelaar oefeningen voorschrijven voor een patiënt. De patiënt kan deze oefeningen vervolgens thuis uitvoeren. Een oefening bestaat uit een korte toelichting en een filmpje inclusief voice-over van een behandelaar die de oefening voordoet. De behandelaar kan nog specifieke instructies toevoegen zoals het aantal herhalingen. Na het uitvoeren van de oefening kan de patiënt aangeven dat hij deze uitgevoerd heeft. Eventueel kan een patiënt aangeven dat deze overgeslagen is en waarom. Bij vragen over een oefening kan de patiënt een kort bericht achterlaten voor de behandelaar.

Telerevalidatie.nl is opgebouwd uit modules met oefeningen. Deze oefeningen zijn vooral gericht op fysio- en ergotherapeuten maar er zijn ook modules voor logopedisten in ontwikkeling. Naast informatie over de betreffende aandoening en oefeningen inclusief video en omschrijving, bevat een module ook vragenlijsten ter monitoring en een serie implementatiegereedschappen met onder andere stappenplannen en communicatie templates.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marijke Broekhuis