Informatie over het onderzoek

Er zijn momenteel erg veel eHealth toepassingen op de markt. Het mooie aan technologie is dat het zo aangepast kan worden dat het voor meerdere doelgroepen inzetbaar kan zijn. We zien dit alleen nog niet veel gebeuren, dus willen wij in dit onderzoek een eHealth toepassing inzetten in meerdere groepen. Wij willen hierbij kijken of we een verschil zien in gebruik, en in facilitatoren en barrières om de app te gebruiken. De eHealth toepassing, genaamd selfBACK, die gebruikt gaat worden is een mobiele app ontwikkeld voor mensen met lage rug- of nekpijn.

In dit onderzoek zult u via uw mobiele telefoon 6 weken gebruik kunnen maken van de selfBACK app. Deze app richt zich op het gepersonaliseerd advies geven aan gebruikers met lage rug- of nekpijn. Dit is een zelfmanagement app die u advies, oefeningen en scholing zal geven. De app bestaat uit drie hoofdonderdelen: stappenaantal, lichamelijke oefeningen om pijn te verlichten en educatieve berichten.

Wij willen in dit onderzoek de app in gaan zetten bij de volgende groepen:

  1. Mensen die niet behandeld worden voor hun lage rug- of nekpijn, maar wel graag thuis hun pijn willen verlichten.
  2. Mensen die voor hun lage rug- of nekpijn naar een reguliere fysiotherapeut gaan.
  3. Mensen die voor hun lage rug- of nekpijn fysiotherapie ontvangen binnen het Roessingh of Roessingh Medinello.

Bent u geïnteresseerd en wilt u deelnemen aan dit onderzoek, vul dan het formulier in op de aanmeldpagina.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Marian Hurmuz: m.hurmuz@rrd.nl of 0880875771

De selfBACK app is een resultaat van het selfBACK project, gefinancieerd vanuit het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie (nr. 689043), en van het Back-UP project, ook gefinancieerd vanuit Horizon 2020 (nr. 777090).

Het huidige onderzoek maakt deel uit van het BackUP project.

http://www.selfback.eu/

http://backup-project.eu/