Samenwerking Bioservo met General Motors

.

Een robot handschoen, ontwikkeld door General Motors (GM) samen met NASA bestemd om te worden gebruikt op het International Space Station, zal binnenkort ook in de industriële productie processen gebruikt kunnen worden door middel van een licentieovereenkomst tussen GM en het Zweedse medisch technologische bedrijf Bioservo Technologies. Bioservo is een van RRD’s partners in de projecten HandinMind en ironHand.

“We zullen het beste van drie werelden combineren – ruimtetechnologie van NASA, engineering van GM en medische technologie van Bioservo – in een nieuwe industriële handschoen. Dit kan leiden tot het toepassen van de technologie in de industrie”, zegt Tomas Ward, directeur van Bioservo Technologies. Bioservo zal een nieuwe handschoen ontwikkelen, waardoor de efficiëntie toeneemt en tegelijkertijd de vermoeidheid in de spieren en de kans op aandoeningen verminderd zal worden. Onderzoek toont aan dat vermoeidheid van spieren al kan optreden binnen enkele minuten van aanhoudend gebruik van apparaten. De robot handschoen van Bioservo zal helpen om spier- en gewrichtsklachten te verminderen en te voorkomen. Dit kan geld besparen voor de individu en de samenleving als geheel.

GM koos ervoor om samen te werken met Bioservo, omdat zij al ervaring hebben in de zorgmarkt en eigen gepatenteerde technologie hebben. Een voorbeeld is de SEM-Glove™ die gemaakt wordt door Bioservo en vandaag de dag al vele mensen helpt. De SEM-Glove™ is uniek in zijn dunne, lichte en slanke design en wordt gekenmerkt door een hoog draagcomfort. De Bioservo handschoen is gebaseerd op de gepatenteerde SEM™ (Soft Extra Muscle) technologie. Deze unieke technologie is afkomstig van het Koninklijk Instituut voor Technologie (KTH) en het Karolinska University Hospital, Zweden.

Verder wordt de SEM-technologie gebruikt in een aantal internationale projecten, waaronder het HandinMind project, dat zich richt op effectieve revalidatie na een beroerte en het AAL project ironHand dat zich richt het ondersteunen van dagelijkse activiteiten. Beide krijgen financiële steun van de EU.” Naast algehele projectcoördinatie van het ironHand project, treedt RRD op als de coördinator van de klinische evaluatie onder een grote groep ouderen en mensen met een beroerte in beide projecten.

Zie ook: http://www.nu.nl/gadgets/4288992/fabrieken-gaan-robothandschoen-nasa-inzetten.html