Langgezond.nl in RTV Oost

.

Maandag 22 augustus zond RTV Oost een reportage uit over Langgezond.nl, de zorginnovatie ontwikkeld door RRD en de Universiteit Twente. Klik hier om het artikel en de reportage terug te kijken.

In navolging van RRD’s nominatie voor de Innovation Radar Prize 2016 van de Europese Commissie heet RTV Oost een reportage gemaakt over langgezond. Langgezond.nl is de Nederlandse spin-off van het door RRD ontwikkelde ICT ondersteunde service voor gezond ouder worden binnen het “PERSSILAA project”.

Sinds april 2016 is Langgezond aangeboden aan meer dan 10.000 mensen van 65 jaar en ouder in 30 huisartspraktijken in 4 gemeenten. Hierbij zijn 6 welzijnsorganisaties betrokken. Het sociale rendement is positief en de kosten bedragen rond de 19 euro per gebruiker, welke geëxploiteerd zal worden door een spin-off. Het is voorzien dat er opgeschaald gaat worden naar meerdere gemeenten en ook in Italië gaat er regionaal opgeschaald worden.

De innovatie Radar Prijs is een initiatief van de Europese Commissie en focust op het identificeren van high potential innovaties en de belangrijkste innovators achter de onderzoeksprojecten binnen de FP7 en H2020 projecten. De 4 beste innovaties zullen voor een jury pitchen op de ICT Proposer’s Day op 26-27 september 2016 in Bratislava.

De nominaties worden nu in een publieke stemming gepolst. Klik hier op de website en klik op ‘vote’ indien u vindt dat RRD de beste innovatie heeft!