RRD ontvangt gift van Businessclub Blue Caps

.

Roessingh Research and Development (RRD) heeft op 21 juni een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 1300,00 van Businessclub Blue Caps (BBC). De overhandiging van de cheque vond plaats tijdens de jaarlijkse haringparty die is georganiseerd door de BBC en La Roche te Enschede. Met deze donatie wordt bijgedragen aan het implementatietraject van het MotiCoach systeem in Roessingh, Centrum voor Revalidatie. Het MotiCoach systeem is een systeem waarmee kinderen met functionele klachten samen en veilig op afstand kunnen sporten.

Het MotiCoach systeem bestaat uit een hometrainer, een tablet en een bijbehorend portaal. Trainingsschema’s worden door fysiotherapeuten ingesteld en gemonitord, waardoor onder andere kinderen samen en veilig kunnen trainen op afstand. Met behulp van MotiCoach kunnen kinderen met elkaar fietsen in een virtuele fietsomgeving, ieder op zijn eigen niveau. Binnen het portaal kunnen ze hun voortgang bekijken maar ook met elkaar en met hun fysiotherapeut in contact treden. Daarnaast bevat het portaal diverse spelelementen: de kinderen kunnen awards behalen door goed te trainen of hun medepatiënten aan te moedigen.

Op 21 juni heeft Miriam Luizink, directeur van RRD, de cheque in ontvangst genomen van Pino De La Torre van La Roche en Henk Jan de Haan, voorzitter van de Businessclub Blue Caps. De Businessclub en La Roche hebben er samen voor gekozen om de implementatie van de MotiCoach te sponsoren omdat zij iets wilden doen voor kinderen in de regio. Daarnaast ondersteunen zij op deze manier een toekomstgericht researchproject.

Over Roessingh Research and Development
Roessingh Research and Development is een groot wetenschappelijk onderzoeksinstituut, gericht op revalidatietechnologie en telemedicine. RRD werkt nauw samen met Roessingh, Centrum voor Revalidatie en de Universiteit Twente, maar ook met (internationale) partners. De Universiteit Twente en Roessingh Research and Development werken intensief met elkaar samen op het gebied van de revalidatietechnologie en telemedicine.

Over Businessclub Blue Caps
IJshockeyclub de Blue Caps heeft een levendige businessclub bestaande uit een aantal gevarieerde bedrijven en organisaties uit de regio. De BBC bestaat uit een mix van bijna 60 middelgrote en kleine ondernemingen vanuit verschillende branches.

Meer informatie: http://www.bluecaps.nl/bcc/