In de nieuwe uitgave van het kennismagazine van Roessingh is aandacht voor een aantal interessante ontwikkelingen binnen Roessingh Research and Development. Hieronder zijn drie artikelen uitgelicht.
Klik hier voor het complete kennismagazine Ronduit Roessingh

Persoonlijke mini-rondleiding door het revalidatiecentrum
In dit artikel geven Elisa Jonkers (hoofd verpleegafdeling Roessingh Concern), Ronald Spanjers (bestuurder Roessingh Concern) en Miriam Luizink (directeur Roessingh Research and Development) een rondleiding door het revalidatiecentrum, waarbij onder andere het Novalab wordt bezocht. Ze gaan met elkaar het gesprek aan over het gebruik van technologie in de praktijk en ontwikkelingen in de relatie tussen patiënt en zorgverlener.
Klik hier voor het artikel

Groentesoep tegen chronische pijn
Virtual reality is in opkomst binnen de zorgsector.  Monique Tabak en Miriam Cabrita praten over het project VIREP, waarbij onderzocht wordt hoe virtual reality chronische pijnpatiënten kan ondersteunen bij behandelingen. Patiënten gaan hierbij aan de slag met het bereiden van een virtuele groentesoep. VIREP gaat binnenkort getest worden in een pilotfase.
Klik hier voor het artikel

Roessingh Research and Development opent Usabilitylab voor zorgtechnologie
Recent heeft RRD het usabilitylab geopend. Nieuwe zorgtechnologie wordt hier getest op usability en user experience. De focus ligt hierbij op de interactie tussen doelgroep en het product. Lex van Velsen en Anke Kottink leggen het belang van dit type onderzoek uit en bespreken een case.
Klik hier voor het artikel