English NL

Deelname aan MAGGY; fitgame voor ouderen

Onderzoek naar game (spelletjes) voorkeuren van ouderen.

Een lichamelijk actieve levensstijl is belangrijk voor ouderen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Ongeveer 55% van de ouderen is niet actief of niet actief genoeg volgens de 'Nederlandse Norm Gezond Bewegen". Gaming technologieën kunnen ouderen motiveren en coachen om lichamelijk actief te zijn, zonder extra belasting op de formele en informele zorg. Ondanks het feit dat de oudere bevolking een belangrijke en groeiende doelgroep is voor games, richten maar heel weinig van de beschikbare games zich op de oudere bevolking.

Het onderzoek
Het doel van MAGGY is om meer inzicht te krijgen in de voorkeuren van ouderen: wat zijn goede motivatiestrategieën voor gaming en hoe kan je ouderen effectief coachen en feedback geven om een ​​gewenste en blijvende verandering in hun activiteitengedrag te bewerkstelligen.
Binnen het MAGGY project zijn we op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder om te onderzoeken wat de voorkeuren van ouderen zijn ten opzichte van gaming (spelletjes). Ook als u nooit spelletjes speelt kunt u deelnemen. Door middel van een vragenlijst kijken we welke spelletjes u graag speelt en waarom. Wat vindt u belangrijk en wat niet. Deze informatie gebruiken we om een spel te kunnen ontwikkelen die aansluit bij de wensen van 65 plussers.

Meedoen

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Marit Dekker, onderzoeker bij Roessingh Research and Development; 088-0875764. U kunt ook een email sturen naar m.dekker@rrd.nl .

U kunt ook direct meedoen aan het onderzoek door online anoniem de vragenlijst in te vullen via:
http://www.thesistools.com/web/?id=372826