Roessingh Research and Development (RRD) is een onderzoeksinstituut gevestigd in Enschede met als doel hoogwaardig onderzoek te doen op het gebied van eHealth en Revalidatietechnologie dat leidt tot innovaties in de gezondheidszorg. RRD is verbonden aan Roessingh, centrum voor revalidatie te Enschede. Het onderzoek binnen RRD is in twee clusters georganiseerd: eHealth en Revalidatietechnologie. Het instituut heeft circa 50 medewerkers in dienst met een multidisciplinaire achtergrond zoals biomedisch ingenieurs, bewegingswetenschappers, revalidatieartsen, informatici en psychologen. RRD heeft een structurele samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Twente en werkt intensief samen met veel nationale en internationale bedrijven, onderzoekscentra en zorginstellingen.

Onderzoek beschrijving
De eHealth groep van RRD werkt in nationaal en internationaal verband aan verschillende projecten waarin innovatieve zorgtechnologiediensten en -producten worden ontworpen, ontwikkeld en geëvalueerd. De eHealthgroep heeft dan ook de expertise in huis om het gehele traject van functioneel en technologisch ontwerp tot aan implementatie in de zorg te beslaan.

In deze context zijn we op zoek naar versterking van ons team. We bieden een gevarieerde functie waarin je een leidende rol speelt binnen ons onderzoek naar de ontwikkeling en evaluatie van verschillende vormen van hightech zorgoplossingen in de dagelijkse (zorg)praktijk en waarmee je RRD als toonaangevend onderzoeksinstituut binnen Europa op het gebied van eHealth op de kaart zet.

Specifiek zijn we op zoek naar een:

Senior Onderzoeker

Werkzaamheden
Welke data kunnen we gebruiken om de gezondheid van mensen in kaart te brengen en te monitoren? Hoe kunnen we deze data samenbrengen en opslaan? Hoe kunnen we deze data middels geavanceerde technologieën (zoals machine learning) gebruiken voor het aanbieden van gezondheidsadvies aan patiënten en/of beslissingsondersteuning voor professionals? En hoe evalueren we uiteindelijk de kwaliteit van deze adviezen? Als senior onderzoeker ga je aan de slag met deze vraagstukken en werk je hiermee aan de totstandkoming van succesvolle, cutting-edge eHealthinnovaties.

Je bent hierbij verantwoordelijk voor:

  • Het opzetten, uitvoeren en overzien van een eigen onderzoekslijn
  • Het uitvoeren van acquisitie  voor nieuwe onderzoeks- en innovatieprojecten
  • Het managen van nationale en internationale onderzoeks- en innovatieprojecten
  • Het begeleiden van junior onderzoekers

De resultaten van je onderzoek publiceer je in wetenschappelijke tijdschriften of presenteer je op wetenschappelijke conferenties. Daarnaast denk je mee over commerciële exploitatie van je innovaties.

Wij vragen
Een ervaren en enthousiaste onderzoeker op het gebied van eHealth. Je bent gepromoveerd, bijvoorbeeld op het gebied van de (klinische) informatica, biomedische technologie of kunstmatige intelligentie. Je beschikt over prima communicatieve vaardigheden in het Engels (zowel mondeling als schriftelijk). Ook kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team. Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden, je werkt nauwgezet en hebt doorzettingsvermogen. Tot slot heb je een relevante set aan wetenschappelijke publicaties op je naam staan en aantoonbare ervaring met acquisitie binnen het onderzoeksdomein.

Wij bieden
Een uitdagende functie vanaf 1 juni 2019 (in overleg), aanvankelijk voor de duur van 3 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingeschaald in FWG 65 met een startsalaris van € 3490,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. De arbeidsduur bedraagt 30 tot 36 uur (in overleg). Op de aanstelling is de CAO-Ziekenhuizen van toepassing.

Reacties
Jouw sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, ontvangen we graag voor 31 maart 2019. Solliciteren kan via: https://www.zorgselect.nl/senior-onderzoeker-roessingh-research-and-development-in-enschede-full-time#vacancy_anchor

De gesprekken vinden plaats op donderdag 25 april 2019.