Wij zijn op zoek naar een masterstudent die het een uitdaging vindt om met databases aan de slag te gaan en statistische analyses uit te voeren en interesse heeft in het gezondheidsdomein.

Achtergrond
Screening op verhoogd risico op kwetsbaarheid en functionele achteruitgang is de sleutel tot succesvol ouder worden. Om dit op een kosteneffectieve en proactieve manier te realiseren wordt in het Europese project PERSSILAA gewerkt aan een technologie ondersteunde dienst, waarin zorg- en welzijnsinstellingen samenwerken om dit te realiseren.

De dienst bestaat uit een jaarlijkse screening en het aanbieden van online diensten. De screening kent twee stappen: een eerste zelfscreening (online/papier) en een tweede professionele face-to-face screening voor diegene die in de eerste stap een verhoogd risico op kwetsbaarheid vertonen. Degene die in stap twee eveneens een verhoogd risico op kwetsbaarheid vertoont krijgt online diensten ter bevordering van gezond ouder worden aangeboden.

Doel
Op dit moment zijn er drie meetmomenten uitgevoerd voor de eerste zelfscreening. De database bevat de antwoorden van zo’n 2000 ouderen op verschillende gezondheid gerelateerde vragenlijsten. Doel van deze opdracht is om deze populatie ouderen in kaart te brengen. Hoe scoren de ouderen op gebied van hun gezondheidsstatus? Zijn er relaties te vinden tussen de verschillende vragenlijsten, variabelen en meetmomenten? Zijn er co-founders (zoals bijvoorbeeld leeftijd en opleidingsniveau) die de gezondheidsstatus bepalen? Maar ook het analyseren van trajectories van aging over de tijd.

Activiteiten voor de student

  • Literatuurstudie
  • Database analyse
  • Uitvoeren statistische analyse/modelleren van de data
  • Schrijven thesis

Studentprofiel</strong >

  • Masterstudent biomedische wetenschappen (richting epidemiologie is een pre), wiskunde
  • Duur: in overleg
  • Periode: in overleg

Interesse? Vul dan dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.