Wij zijn wij voor het Runner Assist project op zoek naar een:

Junior onderzoeker  (m/v)

Voor 36 uur per week

Omschrijving
Ben jij die biomechanicus met uitstekende kennis en kunde van inertiële sensortechnologie, programmeren in Matlab en heb je duidelijke affiniteit met hardlopen? Dan zoeken wij jou voor een innovatief, wereldwijd vooroplopend onderzoek!

Binnen het Runner Assist project zijn wij op zoek naar een junior onderzoeker voor een promotietraject op het gebied van innovatieve bewegingsanalyse bij hardlopen gericht op het voorkomen en sneller herstellen van blessures. Hardlopen is wereldwijd enorm populair. Alleen in Nederland lopen meer dan 2 miljoen mensen geregeld hard. Deze lopers raken helaas ook vaak geblesseerd. Het Runner Assist project heeft als doel het ontwikkelen en valideren van een real-time feedback systeem voor hardlopers om hen te helpen blessures te voorkomen en hun prestaties te verbeteren. In het project wordt nauw samengewerkt met Xsens, TriMM en SensoRun.

Werkzaamheden
Je werkzaamheden bestaan uit het opzetten en uitvoeren van onderzoek naar parameters in de looptechniek die gerelateerd kunnen worden aan het ontstaan van hardloopblessures. Je zult zowel binnen als buiten het bewegingslab metingen uitvoeren. Op basis van inertiële sensordata ontwikkel je modellen om relevante parameters uit de looptechniek te herkennen en om deze zowel real time als achteraf aan de loper terug te koppelen. Door middel van het toepassen van nieuwe data-analyse technieken ga je op zoek naar nieuwe relaties en verbanden. De bevindingen uit deze (deel)studies worden zo mogelijk beschreven in internationale wetenschappelijke artikelen en leiden bij voorkeur tot een wetenschappelijke promotie.

Een belangrijk onderdeel van de functie is het samenwerken met andere onderzoekers maar ook met technisch ontwikkelaars en met het praktijkveld (hardlopers, trainers, coaches, artsen en fysiotherapeuten). Naast het doen van onderzoek kan ook het geven van onderwijs tot het takenpakket behoren.

Wij vragen
Wij zoeken een enthousiaste en gedreven Bewegingswetenschapper, Biomedisch ingenieur of Technisch Geneeskundige met uitstekende kennis van biomechanica en biomechanisch modeleren. Je hebt een sterke affiniteit met hardlopen en uitstekende technische vaardigheden in:

  • Programmeren en modeleren in Matlab (evt. aangevuld met Python).
  • Biomechanisch modeleren.
  • Werken met inertiële sensoren.
  • Werken met Vicon.

Verder ben je ambitieus, nieuwsgierig en leergierig, communicatief vaardig, creatief en innovatief.

Wij bieden
RRD biedt een uitdagend academisch werkklimaat in de directe nabijheid van de zorg. In het kader van dit project bieden we een uitdagende functie voor de duur van 3 jaar voor 36 uur per week. De functie is ingeschaald in FWG 55 met een startsalaris van € 2612,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Op de aanstelling is de CAO-Ziekenhuizen van toepassing.

Informatie
Nadere informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Dr. Jasper Reenalda (j.reenalda@rrd.nl),  telefoonnummer 088-0875726.

Reacties
Klik hier voor je schriftelijke sollicitatie via ZorgSelect (sluitingsdatum 8 mei 2018)