English NL

Nieuws

08-12-2016
Microprocessor-gestuurde protheseknie voorkomt balansverstoring
De microprocessor-gestuurde protheseknie de RHEO KNEE II Van Össur heeft invloed op de reacties op balansverstoringen tijdens het lopen. Het gebruik van de Rheo Knee II zorgt er voor dat mensen met een amputatie dezelfde strategieën kunnen gebruiken die mensen zonder amputatie ook gebruiken, als reactie op voor-achterwaartse balansverstoringen. Erik Prinsen is vandaag gepromoveerd aan de Universiteit Twente op zijn onderzoek om de adaptaties in het looppatroon van mensen met een bovenbeenamputatie in kaart te brengen.
07-12-2016
Twente is Europese voorbeeldregio Gezond Ouder Worden
Vandaag heeft Günther Oettinger, Europees Commissaris voor Digitale Economie en Samenleving aan Twente de status toegekend van een voorbeeldregio Gezond Ouder Worden. De bijbehorende Award is in Brussel overhandigd aan Jan Binnenmars, wethouder Twenterand, coördinerend namens de 14 Twentse gemeenten.
30-11-2016
Sensorpak maakt thuismonitoring patiënten met beroerte mogelijk
Voortaan is het mogelijk de bewegingen van patiënten met een beroerte tijdens hun dagelijkse leven nauwkeurig in beeld te brengen en te analyseren. Dit is mogelijk dankzij een nieuw pak uitgerust met 41 sensoren en de infrastructuur om alle gegevens te verzenden, op te slaan en te verwerken. Met deze technologie en informatie kun je het revalidatietraject verbeteren en de zorgkosten verminderen. Bart Klaassen, die samen met een internationaal team van engineers en zorgprofessionals het systeem ontwikkelde, promoveert op 30 november aan de Universiteit Twente op zijn onderzoek.
22-11-2016
Koningin Máxima brengt bezoek aan Roessingh
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 22 november een werkbezoek gebracht aan Roessingh en RRD.
25-08-2016
Kijk RTV Oost rapportage Langgezond terug
Maandag 22 augustus zond RTV Oost een rapportage uit over Langgezond.nl, de zorginnovatie ontwikkeld door RRD en de Universiteit Twente. Klik hier om het artikel en de rapportage terug te kijken.
03-08-2016
RRD genomineerd voor Innovation Radar Prize 2016
We zijn genomineerd voor de Innovation Radar Prize 2016 van de Europese Commissie! Door ons ICT ondersteunde service voor gezond ouder worden binnen het “PERSSILAA project” en de Nederlandse spin-of en opschaling “Langgezond.nl”. Dit betekend dat we worden gezien als een van de top 10 onderzoeks- en innovatie potentieel in de ICT subcategorie van innovatie radar prijs.
01-08-2016
"Samenwerkingsverband Bioservo Technologies met General Motors’’
Een robot handschoen, ontwikkeld door General Motors (GM) samen met NASA bestemd om te worden gebruikt op het International Space Station, zal binnenkort ook in de industriële productie processen gebruikt kunnen worden door middel van een licentieovereenkomst tussen GM en het Zweedse medisch technologische bedrijf Bioservo Technologies. Bioservo is een van RRD’s partners in de projecten HandinMind en ironHand.
21-06-2016
RRD ontvangt gift van Businessclub Blue Caps
Roessingh Research and Development (RRD) heeft op 21 juni een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 1300,00 van Businessclub Blue Caps (BBC).
01-04-2016
Miriam Vollenbroek vertrekt van RRD naar ZGT
Na 22 jaar dienstverband zet Prof. Dr. Miriam Vollenbroek-Hutten, clustermanager bij Roessingh Research and Development (RRD), een nieuwe stap in haar loopbaan en verruilt RRD voor een nieuwe functie bij Ziekenhuis Groep Twente (ZGT).
17-03-2016
Iron Hand op SmartHealth.
Klik hier om het artikel over Iron Hand te lezen dat op 16 maart bij SmartHealth.nl is verschenen.
07-03-2016
VIR en Telerevalidatie.nl/JC Groep slaan handen ineen en brengen Telerevalidatie in de praktijk.
Telerevalidatie wordt steeds belangrijker. Het is niet meer de vraag of maar steeds meer hoe er praktisch in revalidatiebehandelingen gebruik van gemaakt gaat worden.
01-02-2016
Miriam Luizink nieuwe directeur RRD
Ir. Miriam Luizink verlaat de Universiteit Twente per 1 februari 2016 om directeur-bestuurder bij Roessingh Research & Development (RRD) te worden.
26-01-2016
Mud Masters - Het Revalidatiefonds zoekt helden!
Mud Masters is een hindernisparcours gebaseerd op een mariniersstormbaan. Het is geen wedstrijd; het gaat er om dat je samen de finish haalt.

 

RRD in de media

24-04-2015
Berichtgeving over NovaLab en RRD op Twente.com
In editie #31 van Twente.com is een stukje over het Novalab/Roessing Research and Development geplaatst op www.twente.com. Op deze website worden elke 20e van de maand 20 onderwerpen m.b.t. een bepaald thema kort toegelicht. Het april nummer stond in het teken van medische technologie.
17-12-2014
Berichtgeving over NovaLab op smarthealth.nl
Op 15 december is op smarthealth.nl een artikel verschenen over het Novalab bij Roessingh.
26-09-2014
Berichtgeving over Perssilaa in de Tubantia van 26 september 2014
Aan 65-plussers uit de wijk Stadsveld wordt gevraagd om mee te doen aan het onderzoek.
20-09-2014
Fitter na kanker: Weer gezond, maar nog niet fit
Aandacht voor project Fitter na kanker in de De Twentsche Courant Tubantia