Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Promotie Simone Boerema

21 september 2018 @ 12:30

Sensing human activity to improve sedentary lifestyle

Simone Boerema is promovendus op het gebied van Telemedicine in de Biomedical Signals and Systems vakgroep (BSS) en heeft haar onderzoek uitgevoerd bij het Roessingh Research and Development (RRD). Haar promotor is prof. dr. ir. H.J. Hermens van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).

Recente volksgezondheidscampagnes communiceren vaak de alarmerende zin: “Zitten is het nieuwe roken”. Zitten is gerelateerd aan verhoogde kans op sterfte, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type 2 en het metabool syndroom. Sedentair gedrag wordt over het algemeen gedefinieerd als “zitten of liggen met een laag inspanningsniveau, kleiner of gelijk aan 1,5 metabole equivalenten”. Het interessante aspect van sedentair gedrag is dat het een aanpasbaar gezondheidsrisico is. Het gezondheidsrisico kan worden verminderd als een persoon zijn of haar gedrag verandert: minder zitten en fysiek actiever worden.

Sinds de opkomst van draagbare technologieën en activiteiten-sensoren heeft onderzoek gericht op patronen van sedentair gedrag een vlucht genomen. Deze technologieën bieden namelijk nieuwe mogelijkheden tot het meten van sedentaire patronen binnen de context van het dagelijks leven. De nieuwe technologieën maken bovendien mogelijk om sedentair gedrag tijdens het dagelijks leven niet alleen gedetailleerder en objectiever te meten maar ook gedurende langere meetperioden. De huidige draagbare activiteiten-sensoren zijn echter niet feilloos in het meten van sedentair gedrag. Het is dan ook belangrijk om de effecten van mogelijke meetfouten te begrijpen, om daar vervolgens op de beste manier om te gaan.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor het proefschrift

Gegevens

Datum:
21 september 2018
Tijd:
12:30

Gegevens

Datum:
21 september 2018
Tijd:
12:30