De Fietser Centraal: wensen, behoeften en gedrag van de fietser

.

De Gemeente Enschede, Universiteit Twente en Roessingh Research and Development nodigen u van harte uit om op 1 oktober 2015 deel te nemen aan het symposium:

‘De Fietser Centraal: wensen, behoeften en gedrag van de fietser’.

Fietsen is hot. Fietsen is gezond en duurzaam en daarmee ook volop onderwerp van beleid en studie bij overheden en kennisinstellingen. Op 1 oktober willen wij u inzicht geven in de verschillende fietsonderzoeken en de activiteiten die in en rondom Enschede, Fietsstad-nominé in 2014, plaatsvinden en ervaringen doorgeven. Tevens dient deze dag om met elkaar in gesprek te komen en met elkaar van gedachten te wisselen.

Er zullen presentaties worden verzorgd door Roessingh Research and Development, Universiteit Twente, de provincie en de gemeente. Dat geeft een breed beeld van alles rondom de fiets, van het voorspellen van fietsgedrag en bewegingen, naar wensen en behoeften van oudere fietsers, de aanleg van fietsstraten en fietssnelwegen tot aan de veiligheid van fietsers in de stad.

Zo’n bijeenkomst kan niet zonder ook zelf even in het zadel te klimmen. Na de lunch zal er een georganiseerde fietstocht plaatsvinden door de stad Enschede waarin u de praktijk van het fietsbeleid wordt getoond, de goede punten en de verbeterpunten. Tevens zullen er ‘s middags verschillende demonstraties worden gegeven door Roessingh Research and Development over de werking van de achteruitkijk-assistent (waarschuwing van de oudere fietser voor verkeer van achteren), het meten van fietsbewegingen en het trainen in een virtuele fietsomgeving.

Voor de deelnemers is er dan alle gelegenheid om de werking hiervan te aanschouwen, te ervaren en er vragen over te stellen. Deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden voor dit symposium (inclusief lunch) via: marketing@roessingh.nl onder vermelding van ‘De fietser centraal’. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om te komen, kunt u deze uitnodiging aan uw collega (s) geven.

Programma: De Fietser Centraal op 1 oktober 2015

Wij hopen u op 1 oktober in Enschede te mogen begroeten!